Kunskapsbank

Kostnadsfri guide för textilservice för restaurang och catering

Att köpa in tvätt- och textilservice är varken dyrt eller tidskrävande! Men många faktorer påverkar slutresultatet. I denna guide hjälper vi dig att få en så väl fungerande och kostnadseffektiv tjänst som möjligt utifrån dina specifika behov.

5 anledningar till att du ska välja kvalitetslinne till din restaurang

Vilken kvalitet håller ditt bordslinne? En liten investering räcker en lång väg och den tid och de pengar du investerar i att välja rätt kvalitetslinne från början för din restaurang kommer inte att gå till spillo. Klicka för att läsa blogginlägget.

Tvättar ni era kökshanddukar själva? 4 anledningar till varför du istället bör anlita en textilservicepartner!

Vi vet att många restauranger undviker att outsourca tvätt av sina kökshanddukar. Detta kan bero på rädsla för höga kostnader eller att de tänker att det är en enkel sak att ta hand om själv. Om du är en av de som fortfarande tvättar dina egna kökshanddukar följer här 4 anledningar till varför du borde överväga att sluta med det:

Har du rätt förkläden på din restaurang?

Har du rätt förkläden på din restaurang? I restaurangbranschen går arbetsdagen ofta i ett högt tempo. Arbetsmoment måste utföras snabbt och flera saker måste hända samtidigt. Och det är här att ett riktigt bra förkläde kommer till sin rätt. Oavsett om det är ett förkläde till kocken, övrig kökspersonal eller till servitören, måste de hålla hög kvalitet och framförallt vara bekväma och funktionella.

Textilservice spar tid, pengar och arbetskraft

Restauranger kan dra nytta av professionell tvätt- och textilservice på flera sätt. Textilservice sparar tid, pengar och arbetskraft. Det är tidskrävande att rengöra bordsdukar, servetter, kockrockar, förkläden, kökshanddukar och andra textilier som används i en restaurang och det är svårt att hantera internt.

Duka miljövänligt

Valet av bordsduk sträcker sig ofta utanför enbart stil, färg och design. Det är ett beslut som troligen även väger in faktorer som funktionalitet, kvalitet och kostnader. Miljömedvetna restauranger vill troligen också lägga stor vikt vid hur hållbart deras val av bordsduk är. Klicka för att läsa blogginlägget.

Restauranggäster villiga att betala mer för maten om borden är dukade med bordslinne (studie)

En undersökning utförd i USA* visar att restauranggäster är beredda att betala mer per rätt på en restaurang där borden är dukade med bordslinne och tygservetter jämfört med om restaurangen har pappersservetter. Restauranger som vill ge ett exklusivt intryck och stärka uppfattningen om att vara det bättre alternativet bör därför satsa på tygdukar.

5 snabba fördelar med att välja hyrlinne till din restaurang

Många restaurangägare är osäkra på om de ska äga linnet till sin restaurang själva eller hyra det. Fördelarna med att inleda ett samarbete med ett professionellt tvätt- och textilserviceföretag är många. Klicka här för att gå till blogginlägget.